Activitats

Rutes

Ruta del Carbó

Visita les principals antigues bocamines de la zona minera de l'Alt Berguedà. En aquesta ruta hi trobarem altres elements patrimonials i paisatgístics: esglésies romàniques, jaciments paleontològics amb petjades de dinosaure, magnífics paisatges del Pirineu, ... Si t'interessa la vida minera del Berguedà, també pots visitar el Museu de les mines de Cercs, allà tindràs la possibilitat d'endinsar-te a l'interior d'una mina.
www.saldes.cat
www.mmcercs.cat

La Ruta Ramadera

Per gaudir caminant, a cavall o en BTT. Aquesta ruta forma part del traçat dels antics camins ramaders (amb més de mil anys d'antiguitat) que travessen Catalunya. Aquests camins que van caure en desús ja fa anys, s'han acondicionat per poder fer tota la ruta. És un camí planer que travessa camps de conreu, petits boscos d'alzina, rieres, ... També podràs gaudir del patrimoni arquitectònic amb les masies, esglésies, ponts, etc...
www.avia.cat

Rutes pel Berguedà

A la nostra comarca trobaràs nombrosos indrets per explorar i gaudir: Endinsar-te al Parc Natural de Cadí-Moixeró i gaudir de la natura, fer el cim del Pedraforca i amb una mica de sort observar áligues i isards d'aprop, pujar al Santuari de Queralt amb unes vistes de la comarca magnífiques, buscar bolets pels boscos berguedans,... Un munt de llocs t'esperen.
www.naturabergueda.cat

Aventura

Parapent, BTT, Quads, etc...

Gaudeix del plaer de volar i de les vistes que t'ofereix la comarca del Berguedà des d'un parapent, explora camins i llocs de gran riquesa natural amb bici o quad, enfila't pels arbres i baixa amb tirolina,... A la nostra comarca tenim un gran ventall d'ofertes en aventura.
www.volem.net
www.parapentespais.com
www.quadsolvan.com
www.parcdepalomera.com

Esports d'hivern

La proximitat del Berguedà amb les principals pistes d'esquí de les comarques veïnes, fa que sigui un lloc idoni per descansar de la jornada. A més, a la mateixa comarca pots gaudir de l'esquí a l'estació de Rasos de Peguera. També pots practicar esquí de fons o caminades amb raquetes a la mateixa estació i a altres indrets de l'Alt Berguedà.
www.rasos.net
www.parcdepalomera.com

Esports aquàtics

L'embassament de La Baells (al terme municipal de Cercs) t'ofereix la possibilitat de practicar piragüisme, esquí aquàtic, tombs en barquetes o patinets... Així com pendre un bany, tant en algun dels varis punts d'aquest embassament com en les diverses rieres naturals que s'estenen arreu de la comarca.
www.cercs.cat

Llocs d'interès

Gaudí a la Pobla de Lillet

Prop de La Pobla de Lillet hi trobem l'arquitectura de Gaudí: Els Jardins Artigues i El Xalet de Catllaràs. La visita val molt la pena. També hi trobem El Carrilet, el ferrocarril més petit construït a l'Estat Espanyol, ara convertit en un tren turístic. Aquest transcorre 3,2km de singular bellesa passant pel municipi de La Pobla, Jardins Artigues i acabant a les instal.lacions del Clot del Moro.
www.poblalillet.cat

Castellar de N'Hug

Pujant cap a Castellar de N'Hug hi trobem l'antiga fàbrica de ciment Asland. Ara convertida en museu (Museu del Ciment Asland), s'en conserva l'espectacular façana i altres elements. Si seguim pujant, trobem el naixement del riu Llobregat: Les Fonts del Llobregat, un element natural de gran bellesa. I finalment, arribem a Castellar de N'hug, un poble de muntanya amb molt encant ple d'arquitectura romànica.
www.museuciment.cat
www.xtec.cat

Queralt

Aquesta muntanya es troba sobre la ciutat de Berga i la protegeix dels vents del nord. Al seu cim es construí un petit santuari que alberga la Verge de Queralt. Una excursió molt recomanable és fer un passeig circular per la Font del Bou. En aquest camí també hi trobarem el mirador de Garreta, el qual ens regalarà unes vistes espectaculars del baix Berguedà, i allà sabrem perquè Queralt és conegut com "el balcó de Catalunya".
www.ajberga.cat

Festes

La Patum

La Patum de Berga és la festa per excelència de la comarca, i reconeguda com a patrimoni de la humanitat. Una celebració plena de tradició centenària, foc, passió, sentiment... Pels propis berguedans, una de les joies més preuades. Es celebra durant els dies de Corpus i la ciutat es converteix en una marea de gent vinguda de tot arreu.
www.lapatum.cat

La Festa del Bolet

La comarca del Berguedà també és ben reconeguda per la seva gastronomia del bolet. El primer diumenge d'octubre es celebra la festa boletaire, amb una gran botifarrada, el concurs de bolets i al vespre la cremada de la Falla. Durant la temporada de bolets, a Cal Rosal també hi podràs trobar el Mercat del Bolet.
www.ajberga.cat
www.penyaboletaireberga.cat
www.olvan.cat

Bagà Medieval

Durant els festes de La Baronia, celebrades al mes de juliol, Bagà es converteix en un poble medieval: demostracions d'oficis tradicionals amb artesans treballant, el mercat medieval, representacions com el Rescat de les 100 donzelles, tallers infantils, mostres gastronòmiques,... Una proposta molt interessant per veure de prop la vida de l'edat mitjana.
www.bagamedieval.com

Masia Cal Sargantana · Casserres (Barcelona) · Tel +34 938 23 42 42 · Mbl +34 618 54 89 22 · Tots els drets reservats